8/20/2014

De Maier-Files bovengehaald

English version here.

Ze lagen al enkele decennia stof te verzamelen, maar een paar tortelduifjes, genaamd Dieter en Lena, haalden ze boven: de Maier-dagboeken. Ze gingen niet dood aan hun nieuwsgierigheid, maar maakten ongewild wel een paar kwade honden wakker. Dat is tenminste wat onze held Rolf Dietrich – of is het Rolf Naumann ? - te vertellen heeft over de mannen die een ongezonde interesse in die dagboeken hebben.

Maar wie is deze Rolf Dietrich ? Wat is hij van plan ? En wie is Gudrun ? Waar past Lena’s grootvader in het prentje ? Gaat dit echt allemaal over een paar rare dagboeken ? Zijn de vage testen die Otto Maier kennelijk uitvoerde in een of andere geheime nazi-basis in het Harzgebergte de werkelijke reden waarom een aantal geheime agenten een gewapende overval op klaarlichte dag opzetten ?

Die vragen en de mogelijke antwoorden erop zijn slechts de eerste pagina’s van De Maier-Files. In de volgende jaren nemen Pat & Dorn u mee langs de kronkelige paden van verborgen oorlogen, geheime operaties, en heel duidelijk en aanwezig gevaar door een decennia lange en weinig bekende geschiedenis. Een geschiedenis waarin nazi’s en hun tegenstanders nog steeds een oorlog uitvechten die officieel eindigde in 1945. Een geschiedenis waarin het niet altijd duidelijk is wie aan wiens kant staat. Een onafgemaakte geschiedenis, nog steeds bezig, en – voor zover we weten – ook niet eindigend in de nabije toekomst. Een geschiedenis van ontbrekend goud, esoterische activiteiten, afgescheurde beschavingen, en regeringen en verantwoordelijken die net zo goed voor de gek worden gehouden als alle anderen.

Te veel voor u ? Geen paniek. We gaan langzaamaan en Rolf zal ons leiden. Gewoon wegduiken voor de kogels en onze held het woord laten voeren. En niet vergeten: vertrouw niemand.

Volg ons op The Maier-Files !

Geen opmerkingen:

Een reactie posten